Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tapio Koivukari

Raumalaiskirjailijoita

Raumalaiskirjailijoiden lyhyt historiaesittely lienee syytä aloittaa ”raumlaissi jaarituksistaan” tunnetusta Hj. Nortamosta (1860-1931), jonka perintöä vaalimaan on perustettu Nortamo-Seor. Tulenkantajiin kuuluneen Unto Koskelan (1908-1934) teksteistä muistetaan erityisesti ”Kuubalainen serenadi”, nuorena kuolleen tulisieluisen kirjailijan ja runoilijan kotitalo sijaitsee vastapäätä Vanhan Rauman Kirjakauppaa. Hänen nuorempi veljensä Tauno Koskela (1916-2002) jatkoi ansiokkaasti Nortamon viitoittamaa työtä.

Unto Koskela: "Kuubalainen serenadi"

Nykykirjailijoista sanamaija Heli Laaksosen räiskyvä olemus on tuttu niin estradeilta kuin televisiostakin, lounaissuomen murteella kirjoitetut runot ja tarinat ovat saavuttaneet
suuren yleisön suosion. Runeberg-palkittu Tapio Koivukari tunnetaan taas sympaattisista saaristolaissaagoistaan ja sodanjälkeisen ajan kuvauksistaan, hän hallitsee myös Islannin historian ja mytologian. Vuoden sotakirja -palkittu tietokirjailija Kari Kallonen on tehnyt useita menestysteoksia sotasankareista ja erityisesti länsivaltoihin liittyvästä sotahistoriasta. ”Elävätten guvatte maakar” Jouko Nummela on tallentanut niin filmille kuin kirjojen kansiin menneitä aikoja ja mielenkiintoisia ihmisiä.

Vanhan Rauman Kirjakaupassa on vieraillut monia muita raumalaiskirjailijoita Hannu Heinosta Tapio Niemeen, ja suositulla sohvalla ovat kirjastaan saaneet kertoa myös valtakunnalliset tähdet.

Heli Laaksonen

Jouko Nummela

Kari Kallonen