Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Raumalaiskirjoja

Tapio Koivukari: "Kadonn maa"

Vanhan Rauman Kirjakaupan valikoimiin kuuluvat luonnollisesti kaikki keskustelua herättävät kaunokirjalliset teokset sekä ajankohtaisimmat tietokirjat. Erikoisuutenamme ovat kuitenkin raumalaisuuteen liittyvät kirjat, lisäksi korttivalikoimassamme on aina raumalaisten valokuvaajien taitekortteja myös raumankielisillä tervehdyksillä.

Tyylikäs teos ”Vanha Rauma – Old Rauma” on ylpeytemme, kurkistus Suomen ensimmäisen maailmanperintökohteen arkeen ja juhlaan kahden raumalaisen luontokuvaajan Altti A. Salon ja Raimo Sundelinin kautta. Vanha Rauma on idyllinen pienoiskaupunki, jonka turvalliset sisäpihat tarjoavat asukkaille sekä sopivasti yksityisyyttä että liki toisiaan rakennettujen talojen yhteisöllisyyttä. Tarkkaavainen katsoja voikin löytää pihapuusta varpuspöllön tai sillan alta harmaahaikaran, puhumattakaan Raumanjoen meritaimenesta. Suomeksi ja englanniksi olevan tekstin historiasta tähän päivään ovat kirjoittaneet Päivi Luosma ja Kari Kallonen.

”Kadonnut Rauma” kertoo runsain kuvin ja Tapio Niemen värikkäin tekstein kaupunkikuvasta, jota ei enää ole. Puretut, palaneet ja pommitetut rakennukset vuosien varrelta vievät entiset ja nykyiset raumalaiset nostalgiselle aikamatkalle jopa yli sadan vuoden taakse.

Tapio Koivukarin suosittujen tarinallisten merirunojen äänikirja-CD ”Viäläk teils se paatt o” sisältää kaikki kokoelman runot kirjailijan itsensä lausumina, välillä voit kuulla laineiden liplatusten lomassa Wikströmin putputusta. Nimi on muuten myös raumalainen tervehdys, kun kysellään tuttavalta kuulumisia!

Jos jotain jäi epäselväksi, niin Hannu Heinon ”Raumlaine sanakiri”, rauma-suomi-sanakirja, sisältää sanaselitysten lisäksi raumankielisiä tervehdyksiä ja muita sanontoja. Vai oleks iha uuvatt? Lisää raumalaiskirjoja löydät verkkokaupastamme!